شعور مبدا شعار است
- شنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۰۳ ب.ظ
- ۰ نظر
آکیرا کوروساوا : یک فیلمنامه خوب را اگر به یک کارگردان خوب دهید می تواند به شما یک شاهکار تحویل دهد. همان فیلمنامه را اگر به یک کارگردان متوسط دهید می تواند فیلم قابل قبولی بسازد ولی اگر فیلمنامه بد باشد ، یک کارگردان فوق العاده هم نمی تواند فیلم خوبی بسازد.
بهترین و دقیق ترین جمله ای که راجع به بادیگارد ابراهیم حاتمی کیا می توان گفت همین جمله ی درخشان کوروساوا راجع به فیلم نامه است.
فیلمی که نه نیاز دراماتیک مشخصی دارد و نه قهرمان جدی که مخاطب دردش و بی تابیش را بفهمد . همه ی آن دیالوگ های زیبا هم تا زمانی که در فیلم با داستان شکل نگیرد نمی دهد دفاع از حیثیت نظام .
ای کاش فیلم نامه ی بادیگارد همانند کارگردانیش درست و حساب شده تر می بود و ما داستان و قهرمان جدی تری می داشتیم . ای کاش نیمه ی اول ( 60 دقیقه ابتدایی) فیلم در داستان طور دیگری رقم می خورد تا زائد بودن بخش هایی حوصله ی کسی را سر نبرد .
با همه ی این ها با یک صحنه پایانی عالی و کارگردانی حساب شده طرف هستیم که حس و حال بوی پیراهن یوسف را می دهد.
پس براساس حرف درخشان کوروساوا و استناد من به جمله ی او بادیگارد یک فیلم کاملا متوسط است .
شب نهم ( آیت الله جوادی آملی)
فضای مجازی اگر وسیله و ابزار انتقال حقیقت باشد دیگر مجاز نیست بلکه خود تبدیل به حقیقت خواهد شد باید این نکته را توجه داشت که «سیم» حقیقت نیست تا «بی سیم» مجاز شمرده شود.
انسان در جهان خلقت جایگاهی بسیار بالاتر از حتی شمس و قمر دارد چه رسد به اینگونه ابزارهایی که به شبیه سازی جهان و انسان می پردازد؛ انسان موجودی ابدی است که طبق فرموده قرآن به خداوند متصل است.
منابع غنی و معارف بلندی که در اختیار ماست این توانمندی را به ما داده است که از طریق این ابزار بتوانیم این فضایل را به اقصی نقاط جهان منتقل کنیم.
"بشر تشنه حرف صدق از گوینده صادق است" همانطور که دستگاه گوارش بدن انسان غذای مسموم را نمی پذیرد و آن را بالا می آورد، فطرت ما نیز دروغ، تظاهر، فریب و خیانت را نمی پذیرد چراکه با فطرت درونی انسان سازگار نیست.